Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

6η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων της αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η “Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων” (ΠΑΝΑΚ) στο δημαρχείο της Γλυφάδας. Θέμα: “Το ‘σχέδιο Καλλικράτης’ και το μέλον της Αυτοδιοίκησης”.
Συμμετείχαν ως ομιλητές οι:
Τρεμόπουλος Μ., Ευρωβουλευτής, Κλάπας Μ., δήμαρχος Πρέβεζας, Κορτζίδης Χ., δήμαρχος Ελληνικού, Πασβαντίδης Χ., αναπλ. Νομάρχης Ν. Αθηνών, Μπαλασόπουλος Θ., πρόεδρος ΠΟΕ-ΟΤΑ. Συντονισμός: Ιατρού Σ., δήμαρχος Κερατέας.
Στη συζήτηση του διημέρου ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις έγιναν από τους: Γιάννη Μπουτάρη (υποψ. Δήμαρχο Θεσσαλονίκης), Κωνσταντέλλο Γρηγόρη (υποψ. Δήμαρχο Βούλας), Ναστόπουλο Κώστα (δήμαρχο Ύδρας), Βάρσο Βασίλη (πρ. Δήμαρχο Κηφισιάς), Νικολακόπουλο Τάκη (Οικολόγοι Αττικής) καθώς και από στελέχη και φίλους της ΠΑΝΑΚ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιάννης Θεοδωρόπουλος.

Το Σάββατο προηγήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΠΑΝΑΚ, η οποία μετά από πλούσια και εξαντλητική συζήτηση κατέληξε σε όμόφωνη απόφαση σε σχέση με το Σχέδιο “Καλλικράτης” και τον προγραμματισμό των επόμενων κινήσεών της.
Η απόφαση επικεντρώνεται σε προτάσεις και διεκδικήσεις που αφορούν, πέρα από τα σημαντικά ζητήματα των πόρων και των αρμοδιοτήτων, τα θέματα της διεύρυνσης της δημοκρατίας και της συμμετοχής του πολίτη, τομείς όπου ο “Καλλικράτης” παρουσιάζει σημαντικές αδυναμίες.
Η ΠΑΝΑΚ προτείνει/διεκδικεί την καθιέρωση της απλής αναλογικής και την ενθάρρυνση της συμμετοχικότητας με την πρόβλεψη της δυνατότητας να εκφράζονται οι μειοψηφικές απόψεις, οι οποίες πρέπει να εκπροσωπούνται σε επίπεδο δήμου, περιφέρειας, Τοπικού Συμβουλίου αλλά και στα όργανα της ΚΕΔΚΕ και των ΤΕΔΚ.
Τέλος, το πανελλαδικό δίκτυο της “Πρωτοβουλίας Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων” ενθαρρύνει τα μέλη και τους φίλους του να αναζητήσουν τοπικά συγκλίσεις με αυτοδιοικητικά σχήματα, κινήσεις, πρωτοβουλίες ή πρόσωπα που διαθέτουν παρόμοια φυσιογνωμικά και προγραμματικά χαρακτηριστικά με αυτά του δικτύου μας προκειμένου να διαμορφωθούν ευρύτερες συνεργασίες ενόψει των προβλέψεων του “Καλλικράτη” είτε σε επίπεδο Δήμων είτε και στις υπό διαμόρφωση Περιφέρειες.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: